Doğum günlerinde ve anneler gününde ya da sevgililer gününde gelen çiçekleri uzun süre canlı bir şekilde muhafaza etmek isteriz. Ancak canlı çiçeklerin belirli bir ömrü vardır. Kısa sürede solmayan çiçekler için uygulamanız gereken bakımlar vardır. Bu bakımlar sayesinde çiçeklerin ömrünü uzatmış olacaksınız.

Aspirinin toz haline getirilmiş halini vazonun içerisindeki su ile karıştırın. Bu aspirinli su çiçeklerinize çok iyi gelecektir. Vazonun içerisinde bakterilerin çoğalmasını engellemek için ve çiçeklerinizin uzun süre taze bir şekilde kalması için suyunu her gün değiştirmelisiniz.

Vazonun içerisine bir çay bardağı maden suyu dökmek çiçek için oldukça yararlı olacaktır. Çünkü maden suyunun içerisinde bulunan mineraller çiçeklerinizin ihtiyacı olan mineralleri karşılamaya yardımcı olacaktır.

Elma sirkesinden iki çorba kaşığı ve iki çorba kaşığı toz şekeri vazonun içerisine ilave edebilirsiniz. Vazoda bakterilerin üremesini engellemek için her gün içindeki suyu değiştirmeyi unutmayın.

Bir litre suyun içerisine bir kaç damla çamaşır suyu ilave edin. Çamaşır suyu, suyunuzun temiz kalmasını ve ortaya çıkan kötü kokulara engel olur.

Çiçeklerinizi kalorifer kenarlarından ve cereyandan uzak tutmalısınız. Çünkü hava çiçeklerinizin ölmesine sebep olabilir.

Vazonun içerisine ölen çiçekler varsa onları hemen vazodan çıkarmalısınız. Çünkü ölen çiçekler etilen salgılayıp diğer çiçeklere zarar verebilmektedirler.

Buketler İçin Toz Besin Kullanılması?

Toz besin kullanımı buketler için en sağlıklı yöntemdir. Buketler nasıl uzun süre dayanır sorusunun en hızlı ve basit çözümüdür. Toz besini, yalnızca suyun kullanılmasına kıyasla % 60 oranında çiçekleri daha uzun süre canlı tutmaktadır.

Su ile çok hızlı bir şekilde karışır ve kokusu yoktur. Çiçeklerin ihtiyacı olan tüm bileşenleri içerir. En iyi sonucu almak için doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

Bir litre suyun içerisine bir paket toz besini koyulup iyice karıştırılmalıdır.

Çiçeklerinizin saplarının dibinden 2 cm kesip vazonun içerisine koymalısınız.

Toz besini bütün kesme çiçekler ve buketler için uygun bir besin kaynağıdır.

Çiçeklerin gelişmesi için gereken bileşenlere sahiptir.

Çiçeklerin açmasını, yapraklarının renk ve kalitesini en iyi şekilde iyileştirir.

Buketlerin vazoda yedi günden fazla canlı kalmasını sağlar.

Suyun sertlik seviyesini ve ph değerini düşürdüğü için vazoda ki su her zaman temiz ve berrak kalır.

Kolay ve hızlı bir şekilde su ile karışır. Kokusuz olması nedeniyle çiçeklerinizin kokusunu bastırmaz.

Toz besin serin ve karanlık bir odada muhafaza edilmelidir.

Metal vazoların veya antika vazolarda kullanılmamalıdır.

Çiçeklerin Solmaması İçin Yapılması Gereken Diğer Yöntemler Nelerdir?

Bunun için aşağıdaki çiçekleri taze tutma yöntemleri uygulanabilir.

Buketleri vazoya koymadan önce alt kısmındaki yaprakları temizleyin.

Çiçeklerinizi vazoya koymadan önce suyu daha iyi çekebilmesi için her çiçeğin en dip kısmından saplarını makas ile çapraz bir şekilde 2 cm kadar kesin.

Her zaman cam vazo kullanın.

Vazonun içerisindeki suyu düzenli olarak her gün içme suyu ile değiştirin.

Vazonun içerisine çiçeklerinizi koymadan önce mutlaka temizleyip steril bir şekilde koymalısınız.

Vazonun içerisine suyu ağzına kadar gelecek şekilde doldurmayın. Normal büyüklükteki buketler için iki bardak su yeterlidir. Daha büyük buketler içinse vazonuzun büyüklüğüne göre içerisindeki su miktarını ayarlayabilirsiniz.

Vazonun içerisindeki suyun ağzına kadar dolu olması buketlerin sağlığı için zararlıdır çünkü çiçeklerinizin sapları yumuşar ve suyu içine iyice çekemez.

Çiçekleriniz dallarını üç günde bir olacak şekilde 2 cm çapraz şekilde kesin.

Vazoyu güneş ışınlarına maruz kalmayacak şekilde serin ve gölgeli yerde tutmalısınız.

Kesme Çiçeklerin Ömrü Ne Kadardır?

Buketlerin ömürleri ortalama olarak 7 ile 12 gün arasında değişmektedir. Buket bakımı nasıl yapılmalı sorusuna cevabımız şu şekildedir. Buketlere evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemeleri kullanarak bakım yapabilirsiniz. Bu bakımlar buketlerin canlı halde kalma süresini uzatır.

Vazodaki Çiçeklerin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Vazonun içerisine konulacak buketin tek tek bütün dalları budanmalıdır. Vazonun içerisi temiz bir şekilde kullanılmalıdır. Vazonun içerisine konulacak suyun musluk suyu olmamasına özen göstermelisiniz. Musluk suyu ph derecesinden dolayı çiçeklerinize zarar verir. Çiçeklerin en alt kısmını makas ile çapraz şekilde kesmelisiniz. Bu şekilde çiçekler suyu daha iyi sünger gibi emebilir.

Çiçek Buketi Bakımı Nasıl Yapılır?

Çiçek buketinizi aldıktan sonra en kısa sürede vazoya yerleştirmelisiniz. Ne kadar hızlı yerleştirirseniz o kadar uzun süre yaşarlar. Vazonun içine bir miktar su ve çiçek tozunu eklemeyi unutmamalısınız.

Vazodaki suyun içerisine bir çay kaşığı toz şeker ekleyerek çiçeklerinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Sararan çiçek saplarını düzenli olarak kesmelisiniz. Bu bakımlara dikkat ettiğiniz sürece size gelen buketleri en iyi şekilde muhafaza etmiş olacaksınız.

Çiçek Buketleri Nasıl Kurutulmalıdır?

Size gelen çiçekleri vazoya koymak yerine daha uzun süre korumak için çiçekleri kurutabilirsiniz. Saksıdaki çiçeklerin ömürleri daha fazladır. Ancak sizlere hediye olarak gelen çiçekleri kurutup dilediğiniz kadar uzun süre saklayabilirsiniz.

Çiçeklerinizi kitap arasında veya mikrodalga fırınlarda kurutabilirsiniz. En kısa sürede çiçek kurutma yöntemi olarak mikrodalga fırınınızı tercih edebilirsiniz. Arkasından saç sabitleme spreyi ile çiçeklerinizin yapraklarının dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.