Kurdele çiçeği (); uzun, beyaz çizgili ve ince yaprakları ile beğenileri toplar. Örümcek gibi sarkarak saksının kenarına dökülen kurdele çiçeği, uzun sap üzerinde yıldız şeklinde beyaz çiçekler açar. Bakımı kolay olan ve hızlı büyüyen güzel bir iç mekân bitkisidir. Dolayısıyla kurdele çiçeği, yeni bir bitki bakmak isteyenler için harika bir tercihtir.

Kurdele Çiçeğinin Anavatanı

Kurdele çiçeğinin anavatanı Asya ve Afrika’dır. Subtropik ve tropik bölgelerde yaşayan kurdele çiçeğinin doğada ortalama 220 çeşidi vardır. Agavaceae ailesine mensuptur. Türkiye’de kurdele çiçeği olarak bilinir. Yetiştirildiği yere kolayca uyum sağlar.

Kurdele Çiçeğinin Latincesi

Kurdele çiçeği Latincesi Chlorophytum Comosum olarak bilinir. Hava temizleyici bir örümcek bitkisi olan kurdele çiçeği, uzun, yeşil ve beyaz yaprakları sayesinde estetik bir görünüme sahiptir.

Kurdele Çiçeğinin Anlamı

Kurdele çiçeği anlamı şerit gibi uzun ve ince yapraklarından gelir. Kurdele, geniş ipekli şerit demektir. Kurdele çiçeği de ipek gibi şerit yapraklara sahiptir.

Kurdele Çiçeğinin Özellikleri

Kurdele çiçeği özellikleri içerisinde en önemlisi sağlamlığıdır. Muhteşem yaprakları ve sarkan çiçekleri ile evinize güzellik katan kurdele çiçeği evin havasını temizler. Kolay yetiştirildiği için kısa zamanda çoğalabilen verimli bir çiçektir. Hassas ve seçici bir çiçek olmaması sebebi ile bakımı da kolaydır.

Kurdele çiçeğinin çoğaltılması oldukça basittir. Bir yıl içerisinde birkaç tane kurdele çiçeğine sahip olabilirsiniz. Kökündeki yumrular yavruladığında çoğaltabilme özelliğine sahip bir çiçektir.

Kurdele Çiçeğinin Faydaları

Kurdele çiçeği faydaları arasında en ilgi çekici olan havayı temizleme yeteneğidir. Kurdele çiçeği, evinizin havasını yeniler. Oksijen miktarını artırır. Çeşitli hava kirleticileri emme özelliği taşır. Bir gün içerisinde havada bulunan karbondioksiti emer. Özellikle sigara içilmiş olan mekanları temizleme konusunda başarılıdır.

Kurdele Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kurdele çiçeği, doğrudan güneş ışığı istemez. Bu nedenle dolaylı yoldan ışık alabileceği bir alana konumlandırmak gerekir. Bu bitkiyi yetiştirmede en önemli kura,l kışın oda sıcaklığının 12 derece altında olmamasına dikkat edilmelidir. Fazla soğuk ve sıcak havada bırakmak çiçeğin yapraklarına zarar verebilir. Bu sebeple hava akımlarından kolay etkilenen kurdele çiçeğinin bu etkilerden korunması gerekir. Kurdele çiçeği bitkisinin yer aldığı mekânda başka nesnelerle temasta bulunmaması gerekir.

Tuzlu toprak sevmeyen kurdele çiçeğinin toprak seçimi, humuslu ve lifli topraktan yana olmalıdır. Her bitki gibi zaman geçtikçe topraktaki vitamin ve mineralleri tüketen bu bitkiye yılda en az bir kere vitamin ve mineral desteği sağlanır.

Kurdele Çiçeğinin Saksı Değişimi Nasıl Olur?

Kurdele çiçeğinin saksı değiştirme işlemi, çiçeğin köklerinin drenaj deliklerinden çıktığı zaman yapılır. Kurdele çiçeği saksı değişimi için ideal zaman ilkbahar mevsimidir. Değiştirmek istenilen saksının maksimum bir numara büyüğü tercih edilmelidir.

Kurdele Çiçeği Nasıl Sulanır?

Kurdele çiçeği sulama işlemi dikkatli yapılmalıdır. Suyun bitkinin her bölümüne ulaştırılması gerekir. Çiçek sulandıktan sonra bitkinin tabağında su kalmamasına özen gösterilmelidir. Kurdele çiçeğini sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde doldurulmalıdır. Sulama işleminin aynı günde ve aynı miktarda su ile yapılması gerekir.

Kurdele çiçeğinin görünümünde herhangi bir değişiklik görülmediği takdirde kullanılan suyun ölçü ve miktarının değiştirilmemesi gerekir. Çiçeğe kışın musluktan alınan soğuk suyun verilmemesi gerekir. Çiçeğe verilen su oda sıcaklığında olmalıdır. Bunun yanı sıra kurdele çiçeğinin daha güzel olmasını istiyorsanız klorlu su ile sulanmaması gerekir. Klor çiçeğin yapraklarının zarar görmesine sebep olabilir.

Kurdele Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Kurdele çiçeği çoğaltma işlemi için uzattığı dallarından yararlanabilirsiniz. Kurdele çiçeği kollarının ucundaki yumruları toprakla buluşturmanız yeterlidir. Bu sayede sevdiklerinize hediye edebileceğiniz minik çiçekler yetiştirebilirsiniz. Kurdele çiçeğinin çoğaltılması bitkinin köklerinden ayrılması ile olabilir. Bitkinin kökünden çıkarak üst bölümlere uzanan ince kısımlar çiçeğe benzeyen yeni bitkiler meydana getirir. Yeni bitkileri alıp farklı saksılara aktararak yeni kurdele çiçekleri bakmaya başlayabilirsiniz.