Dracaena Marginata, ince ve narin yaprakları, şık görüntüsü ile iç mekanlarda tercih edilir. Yaşam alanlarına renk katan Dracaena Marginata, yapraklarını belirli aralıklarla yeniler. Her ortama uyum sağlayan Dracaena Marginata, ev, ofis ve iş yerlerinin favori bitkileri arasında yer alır.

Dracaena Marginata daha çok ejderha ağacı olarak bilinir. Yeşil kılıç benzeri, kırmızı kenarlı yaprakları olan hoş ve zarif bir bitkidir. Madagaskar kökenlidir. Ülkemizde genellikle iç mekanlarda yer alsa da Madagaskar’da daha çok açık alanlarda tercih edilir.

Dracaena Marginata Adı Nereden Gelir?

Dracaena Marginata, Kuşkonmazgiller familyasına ait bir saksı çiçeğidir. Madagaskar’a has bir bitki olan Dracaena Marginata, Madagaskar Dragon Ağacı olarak bilinir. Botanik biliminde de aynı adla tanımlanır.

Dracaena Marginata Bitkisi Özellikleri

Dracaena Marginata bitkisinin özellikleri şu şekildedir;

· Kuşkonmazgiller familyasına ait bir bitkidir.

· Anavatanı Madagaskar olan bu bitki ülkemizde iç mekanlarda tercih edilir.

· Ağaç olarak bilinir.

· Doğal alanda 5-6 metre boyuna kadar ulaşabilir.

Dracaena Marginata Bakımı Nasıl Yapılır?

Dracaena Marginata bakımı esnasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Doğrudan gelen gün ışığından hoşlanmaz. Bu bitki, doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Yarı gölgeli alanlar bitki için oldukça elverişlidir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevrilmelidir. Bu sayede çiçeğin her yanı güneş ışığından yararlanmış olacaktır.

Dracaena Marginata saksı bitkisi yetiştirirken iyi drene edilmiş, gevşek bir toprak karışımı tercih etmek gerekir. Seçtiğiniz saksının büyüklüğü ve derinliği bitkinin köklerinin rahat hareket edebilmesi açısından önemlidir.

Dracaena Marginata Sulaması Nasıl Yapılır?

Dracaena Marginata, suyu seven bir bitkidir. Bu bitkiye gün içerisinde su vermeyi unutmamak gerekir. Mevsimlere bağlı olarak verilecek su miktarı değişse de Dracaena Marginata her mevsim suya gereksinim duyar.

Dracaena Marginata bitkisini kış aylarında haftada bir kez sulamak yeterlidir. Yaz aylarında ise haftada üç kez sulamak yeterli olacaktır. Toprak kuruluğuna bağlı olarak haftada iki kez sulama da yapılabilir.

Bitkinin su ihtiyacı büyümesine bağlı olarak değişebilir. Ancak su miktarını her zaman aynı ölçüde vermek bitkinin sağlığı açısından önemlidir.

Dracaena Marginata Ne Zaman Çiçek Açar?

Dracaena Marginata yıl boyunca ekilebilen bir bitkidir. İlkbahar aylarında küçük beyaz çiçekler açar. Ancak iç mekanda bakılması halinde çiçek açması zordur.

Dracaena Marginata Ne Zaman Sulanır?

Dracaena Marginata budama işlemini mayıs ayında yapmak yerinde olacaktır. Budamanın ardından gelişiminin hızlı olmasını bekleyebilirsiniz. Dracaena Marginata yavaş gelişim gösteren bir bitkidir.

Dracaena Marginata Nasıl Çoğaltılır?

Dracaena Marginata bitkisi suda köklendirilerek çoğaltılır. Gövdesinde bulunan boğum çizgilerinden düz uçlu sterilize edilmiş kesici ile kesip suda köklendirilebilir. Köklenme işleminin ardından drenajı iyi bir saksıya dikilebilir.

Dracaena Marginata Saksı Değişimi Ne Zaman Yapılır?

Dracaena Marginata yavaş büyüyen bir bitkidir. Bu nedenle genellikle 2-3 yılda bir saksı değişimi yapılır. Saksı toprağının yıllık olarak yenilenmesi mümkündür.

Dracaena Marginata Zehirli mi?

Dracaena Marginata insanlar için zararlı olmasa da yapraklarını tüketmeleri halinde kedi ve köpekler için son derece zehirlidir. Kediler, özellikle yaprak çiğnemekten hoşlanır. Yaprağı çiğnemesi halinde kusma, ishal, mide tahrişi, salya meydana gelebilir.